Cozonac cu mac - Retete Culinare

Cozonac cu mac


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 300 g unt
  • 2 cuburi cu drojdie (50 g)
  • 7 galbensuri + 2 galbenusuri pentru uns
  • 4 albusuri
  • 350 g zahar
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 500 ml lapte
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa cu sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g mac
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cu pesmet
  • 100 g unt
  • 750 ml lapte
  • vanilie (dupa gust).
Pregatesti asa:
  1. Opareste macul si lasa-l apoi sa se umfle.
  2. Scurge-l, piseaza-l si pune-l la fiert cu lapte, zahar, pesmet si vanilie.
  3. Cand ai o crema groasa, ia de pe foc si adauga untul.
  4. Fa o maia din drojdie, lapte caldut si o lingura cu zahar.
  5. Opareste trei linguri cu faina cu trei cu lapte si amesteca.
  6. Cand s-a racorit, adauga maiaua si freaca.
  7. Lasa la cald pana isi dubleaza volumul.
  8. Freaca galbenusurile cu sarea, zaharul.
  9. Adauga-le peste aluat impreuna cu faina ramasa, lapte caldut si albusurile batute.
  10. Incepe framantatul, adaugand treptat uleiul, romul, vanilia si untul topit.
  11. Framanta 30-40 de minute.
  12. Acopera si lasa la cald 2-3 ore.
  13. Cand a crescut suficient, cu palmele unse cu unt topit, ia bucati din aluat si intinde-le pe masa de lucru.
  14. Unge-le cu mac, ruleaza si pune in tavile unse cu grasime.
  15. Lasa-l sa creasca 60 de minute.
  16. Unge cu galbenus batut cu lapte si coace la foc potrivit, in cuptorul incins.
Cozonac cu mac



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac cu mac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac cu mac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.