Melci cu scortisoara - Retete Culinare

Melci cu scortisoara


Iti trebuie:
  • 6 galbenusuri
  • 1 kg faina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 pachet cu margarina
  • 150 ml ulei
  • 1 pachet mic cu drojdie
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • cateva picaturi de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 ml lapte caldut.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 pachet cu margarina
  • 1 cana cu nuca zdrobita
  • 50 g stafide
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite cu scortisoara.
Pregatesti asa:
  1. Amesteca galbenusurile cu uleiul.
  2. Adauga treptat zaharul vanilat, romul, coaja de lamaie, amestecand continuu.
  3. Adauga drojdia sfaramata cu dosul furculitei si jumatate din laptele in care ai dizolvat zaharul.
  4. Amesteca bine si toarna in ploaie faina cernuta.
  5. Adauga margarina inmuiata, restul de lapte si framanta sa iasa aerul.
  6. Lasa sa se odihneasca o  ora.
  7. Imparte aluatul in doua si intinde foi.
  8. Unge-le cu putina margarina si presara deasupra nucile, stafidele, zaharul si scortisoara, amestecate cu margarina.
  9. Ruleaza cu grija, dupa care taie felii groase.
  10. Asaza melcii intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si lasa-i sa creasca 20 de minute.
  11. Dai la cuptor.
Melci cu scortisoara

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Melci cu scortisoara "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Melci cu scortisoara - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.