Tort de morcovi - Retete Culinare

Tort de morcovi


Pentru aluat iti trebuie:
  • 110 g zahar
  • 120 g faina
  • 3 1/2 cani cu morcov ras (cana de 250 ml)
  • 3 oua
  • 180 ml ulei
  • 1 plic cu praf de copt
  • 50 g migdale sau nuca maruntita
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingura cu scortisoara.
Pentru glazura de branza iti trebuie:
  • 1 cutie cu crema de branza (125 g)
  • 200 g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cu unt topit.
Pregatesti asa:
  1. Amesteca uleiul si zaharul pana cand se topeste zaharul.
  2. Poti folosi zahar pudra - se va incorpora mai usor in ulei.
  3. Adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou, pana se incorporeaza complet.
  4. Separat, amesteca faina, sare, praful de copt si scortisoara si adauga-le peste compozitia de ulei si oua, amestecand bine.
  5. Pune morcovii rasi si migdalele/nucile maruntite si amesteca din nou.
  6. Tapeteaza o tava de tort (22 cm diametru), toarna compozitia si da la cuptor, la foc potrivit.
  7. E gata cand trece testul scobitorii.
  8. Intre timp, amesteca bine ingredientele pentru glazura, pana ce devine totul o crema groasa.
  9. Dupa ce s-a mai racit, acopera tortul de morcovi cu glazura de branza, si, pentru atmosfera, cu mici morcovi usor caramelizati.
Tort de morcovi

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de morcovi "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort de morcovi - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.