File de peste in sos caramel - Retete Culinare

File de peste in sos caramel


Iti trebuie:
  • 2 fileuri de somon congelat
  • 4 felii de lamaie
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1/2 l vin rosu demisec de tara
  • 2 linguri cu zahar
  • sare.
Pregatesti asa:
  1. Pune intr-o cratita zaharul si caramelizeaza-l usor.
  2. Alaturi, intr-o cana, incalzeste vinul.
  3. Amesteca zaharul ca sa nu se innegreasca.
  4. Cand e complet topit, da focul foarte incet si toarna jumatate din cantitatea de vin, putin cate putin, apoi amesteca pentru a obtine un sirop.
  5. Intr-o tava cu margini mai inalte, unsa cu uleiul, pune feliile de peste date cu sare.
  6. Toarna restul de vin si da la cuptorul incins.
  7. Cand e gata (15 minute daca bucata de file e mai groasa), pune pe fiecare file cate o felie de lamaie, toarna deasupra siropul de vin si mai tine la cuptor cinci minute.
File de peste in sos caramel

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : File de peste in sos caramel "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii File de peste in sos caramel - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.