Colac - Retete Culinare

Colac


Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g unt
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150 ml rom
  • 350 g amidon sau faina foarte fina pentru prajituri
  • 100 g nuci macinate
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 ml lapte
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Pentru ornare iti trebuie:
  • 50 g fistic
  • 50 g migdale
  • 10 cubulete zahar
  • 3 linguri miere.
Pregatesti asa:
  1. Frecati untul cu zaharul si adaugati pe rand, zaharul vaniiat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie.
  2. Cand amestecul este omogen, adaugati, tot pe rand si treptat, laptele, amidonul sau faina in care ati amestecat praful de copt si nucile.
  3. Ungeti cu unt o forma rotunda de tip inel.
  4. Turnati in ea compozitia obtinuta si coaceti-o la foc potrivit.
  5. Cand s-a rumenit uniform, faceti proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta peste tot, apoi scoateti-o din cuptor si cat este calduta, ungeti-o cu un strat uniform de miere peste care presarati zahar, fistic si migdale zdrobite cu sucitorul pe planseta de lucru.
Portii: 16 portii
Pregatire: 70 minute

Colac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Colac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Colac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.