Diplomat cu cafea - Retete Culinare

Diplomat cu cafea


Iti trebuie:
  • 500g piscoturi de sampanie
  • 100 ml lichior de cafea
Pentru crema iti trebuie:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 2 lingurite cubulete confiate din coaja de portocale si de lamaie
  • 250 g ciocolata de menaj
  • 100 ml cafea concentrata
  • 400 ml smantana
  • 50 ml apa foarte rece
Pentru ornare iti trebuie:
  • 300 ml frisca proaspat batuta din smantana
  • 1 lingura boabe de cafea fierte in sirop de zahar sau miere.
Pregatesti asa:
  1. Pentru crema, topiti in cafea, la foc mic, ciocolata rupta in bucatele.
  2. Separat, frecati galbenusurile cu zaharul, pana obtineti o compozitie albicioasa in care turnati treptat compozitia de ciocolata, dupa ce s-a racit putin, si smantana batuta cu apa foarte rece.
  3. Adaugati cubuletele din coaja de portocale si lamaie si puneti amestecul foarte bine omogenizat la frigider pentru cel putin 80 minute.
  4. Amestecati intr-un castron lichiorul cu un pahar de apa rece.
  5. Prin acest amestec treceti rapid fiecare piscot pentru a-l inmuia putin.
  6. Cu jumatate din piscoturile inmuiate tapetati fundul si peretii unei forme rotunde de tort, mai inalte, cu peretii detasabili, in care ati pus folie de plastic.
  7. Turnati un strat de crema si nivelati-o, iar deasupra asezati un strat de piscoturi.
  8. Peste acestea puneti alt strat de crema si la final inca un strat de piscoturi.
  9. Puneti o greutate peste acest ultim strat si tineti tortul la congelator 2- 3 ore.
  10. Dupa acest timp, rasturnati tortul pe un platou si ornati-l cu frisca proaspat batuta si cu boabele de cafea fierte in sirop de zahar sau in miere.
  11. Pofta buna!
Diplomat cu cafea

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Diplomat cu cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Diplomat cu cafea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.