Islere - Retete Culinare

Islere


Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 1 lingurita zahar vaniiat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g miez de nuci macinate
  • 200g zahar
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
Pentru crema iti trebuie:
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
Pentru glazura iti trebuie:
  • 5 linguri zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 50 g unt
  • 3 linguri lapte
Pregatesti asa:
  1. Pentru aluat, amestecati bine toate ingredientele pana obtineti un amestec omogen.
  2. Intindeti din aluat o foaie cu grosimea de 3 - 5 mm, din care decupati rondele cu ajutorul unui pahar mai mic.
  3. Coaceti rondelele la foc potrivit in tava neunsa.
  4. Cand s-au rumenit putin, scoateti-le cu atentie din tava, depozitati-le pe o suprafata plana, ca sa nu se indoaie.
  5. Pentru crema, fierbeti ingredientele, fara unt, la bain-marie, amestecand incontinuu.
  6. Cand crema se ingroasa, luati vasul de pe foc, lasati-l la racit si apoi adaugati untul frecat spuma.
  7. Pentru glazura, incalziti untul si laptele si turnati amestecul fierbinte peste zaharul praf si cacao.
  8. Amestecati bine ingredientele si pastrati la cald amestecul - fara sa fiarba.
  9. Cu acest amestec ungeti rondelele si lasati-le la uscat apoi.
  10. Umpleti rondelele cate doua, cu crema, apoi treceti marginea lor prin zahar praf si puneti-le pe un platou.
  11. A doua zi sunt mai bune, pentru ca se inmoaie de la crema.
  12. Pofta buna!
Islere

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Islere "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Islere - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.