Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Muschi de vita cu pere si praz
http://www.bucatarul.ro/retete-_2189_1_-Muschi-de-vita-cu-pere-si-praz/Muschi-de-vita-cu-pere-si-praz.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Aurelian Feder
Data 24/04/2010
 

Curatati perele de coaja, crestati-le in partea de jos, ungeti-le cu ulei si presarati-le cu zahar, sare si piper. Puneti-le intr-o tava si coaceti-le la foc mare 15 minute...


Iti trebuie:
  • 300 g muschi de vita
  • 2 pere
  • 2 fire de praz
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 2-3 fire de cimbru verde
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Curatati perele de coaja, crestati-le in partea de jos, ungeti-le cu ulei si presarati-le cu zahar, sare si piper.
  2. Puneti-le intr-o tava si coaceti-le la foc mare 15 minute.
  3. Curatati prazul, spalati-l si taiati-l in rondele.
  4. Caliti-l apoi in ulei, la foc mare pana cand se rumeneste usor, dupa care presarati-l cu sare si piper, scoateti-l pe o farfurie si pastrati-l acoperit la cald.
  5. Taiati muschiul in 2 felii groase, presarati-le cu piper si frigeti-le pe un gratar bine incins sau intr-o tigaie de teflon unsa cu putin unt.
  6. Frigeti carnea cate un minut pe fiecare parte de doua ori, apoi scoateti-o pe o farfurie si puneti pe fiecare felie de muschi cate un cubulet de unt si un fir de cimbru.
  7. Acoperiti farfuria cu un capac pentru cateva minute.
  8. Puneti pe farfuriile calde prazul calit, peste acesta puneti feliile de carne si peste acestea puneti perele coapte.
  9. Ornati cu cimbru verde si presarati totul cu piper proapat macinat.
  10. Pofta buna!