Placinta cu urzici - Retete Culinare

Placinta cu urzici


Iti trebuie:
  • 250 g foi de placinta din comert
  • 500 g urzici tinere
  • 100 g margarina
  • 150 g cascaval ras sau branza de oi faramitata
  • 2 oua
Pregatesti asa:
  1. Alegi urzicile, le speli in mai multe ape si le pui la fiert in apa clocotita cu sare (10 g la litru).
  2. Strecori urzicile, le toci pe un fund de lemn sau le dai prin sita.
  3. Apoi le amesteci cu putina margarina topita si 50 g cascaval ras sau branza.
  4. Fierbi cele 2 oua tari si le tai rondele.
  5. Ungi o tava cu margarina.
  6. Asezi foile de placinta pe masa de lucru, le stropesti pe rand cu margarina topita si le asezi una peste alta.
  7. Pe jumatate din lungimea foilor intinzi piureul de urzici, acoperit cu rondele de ou (ouale fierte le poti zdrobi cu furculita si apoi le presari deasupra piureului de urzici).
  8. Jumatatea foilor neacoperite de umplutura le indoi deasupra.
  9. Asezi placinta in tava, presari cascaval ras (sau branza de oi) si o dai la copt in cuptorul incalzit din timp.
  10. Dupa circa 35-40 de minute, cand cascavalul s-a topit si s-a rumenit, scoti placinta, o tai si o servesti calda.
Placinta cu urzici

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu urzici "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu urzici - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.