Piept de pui cu sos de rosii - Retete Culinare

Piept de pui cu sos de rosii


Iti trebuie:
  • 400 g carne de pui (de preferat piept)
  • 1 cana cu bere blonda
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite condiment cu gust de gaina.
Pentru sos iti trebuie:
  • 500 g rosii decojite
  • 50 g masline negre rondele
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei.
Pregatesti asa:
  1. Pui pieptul de pui la marinat cu bere, 2 lingurite de condimente cu gust de gaina si usturoi pisat.
  2. Lasi minim 1 ora sau maxim 1 zi, inainte de a fi pregatit.
  3. Scurgi carnea si o pui pe gratar, circa 20-25 de minute, la foc mediu.
  4. Intre timp, faci sosul de rosii.
  5. In putin ulei de masline pui rosiile taiate marunt.
  6. Adaugi ceapa, usturoiul (tocate marunt), maslinele si verdeata.
  7. Condimentezi cu oregano, cimbru, sare si piper, lasand sa fiarba la foc mic.
  8. Cand sosul devine consistent, adaugi foaia de dafin si mai lasi cratita pe foc 1 minut.
  9. Servesti sosul alaturi de puiul facut la gratar.
Piept de pui cu sos de rosiii

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Piept de pui cu sos de rosii "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Piept de pui cu sos de rosii - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.