Grilaj de napolitana - Retete Culinare

Grilaj de napolitana


Iti trebuie:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 400 g zahar
  • 200 g nuca prajita si taiata pe lung (subtire)
  • 200 g unt sau margarina cub
  • 3 foi de napolitana
Pregatesti asa:
  1. Pui la fiert 4 galbenusuri cu 4 linguri lapte si cu 200 g zahar.
  2. Lasi sa fiarba pana se ingroasa putin si amesteci sa nu se prinda de cratita.
  3. Pui amestecul deoparte.
  4. Separat, arzi 200 g zahar (caramel), in care pui nuca prajita si taiata pe lung.
  5. Adaugi acest amestec peste compozitia de galbenusuri, impreuna cu 200 g de unt sau de margarina.
  6. Fierbi amestecul pana se topeste untul, amestecand continuu sa nu se prinda de cratita.
  7. Cat e calda, pui compozitia intre cele 3 foi de napolitana (compozitia trebuie impartita in 2).
  8. Peste foaia de napolitana pui o greutate pentru a se presa si o lasi la rece pana a doua zi.
  9. Tai grilajul rece in felii sau in romburi, dupa preferinta.
  10. Este un desert foarte bun si spornic.
Portii: 20 portii
Pregatire: 60 minute

Grilaj de napolitana

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Grilaj de napolitana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Grilaj de napolitana - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.