Vant spaniol - Retete Culinare

Vant spaniol


Pentru blatul I iti trebuie:
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
Pentru blatul II (de bezea) iti trebuie:
  • 8 albusuri
  • 400 g zahar pudra
  • 1 lingura otet
Pentru crema iti trebuie:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 budinca vanilie
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
Pentru glazura iti trebuie:
  • 1/2 kg frisca vegetala
  • 50 g ciocolata menaj
Pregatesti blatul I asa:
  1. Bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa.
  2. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si 1/2 lingurita praf de copt.
  3. Amesteci usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
  4. Tapetezi o tava cu hartie de copt si torni compozitia.
Pregatesti blatul II (de bezea) asa:
  1. Bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet.
  2. Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hartie de copt.
Pregatesti crema asa:
  1. Freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu 1/2 l lapte.
  2. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pana se ingroasa.
  3. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi untul frecat spuma.
  4. Imparti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.
Asamblezi prajitura asa:
  1. Blat I, crema vanilie, blat bezea, crema cacao si frisca vegetala.
  2. Peste frisca razi ciocolata de menaj.
Portii: 20 portii
Pregatire: 110 minute

Vant spaniol

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Vant spaniol "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


17 Raspunsuri la "Vant spaniol" Vant spaniol - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
CAMY Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
ESTE O PRAJITURA EXCELENTA!NOTA 10 CU FELICITARI..MERITA INCERCATA!!!

 
rodica Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
SUPER BUNA

 
rodica Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Rodica Nota 10 cu plus FELICITARI!!!!!!

 
rodica Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
1 Raspuns la "Vant spaniol Rodica Nota `10 cu plus FELICITARI!!!!

 
anonim Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
acuma vreau s-o fac, ca arata foarte bine
**********pentru aspect

 
anonim Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de PrajituriRetete de Prajituri Fara nota
este o prajitura buna si aspectuasa, dar totusi fara sa supar pe nimenea cred c-ar trebui specificat, marimea tavii cu care s-a lucrat, deoarece blatul de bezea mi-a iesit foarte inalt.
NOTA MEA ESTE 8.

 
Florin Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Este excelenta, acu am terminat-o, aveti grija doar la bezea ca se umfla destul de tare in cuptor, la mine s'a prins putin sus, se mai desufla dupa ce o scoate-ti, e excelenta merita !!! :X

 
Beatrix Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Totusi as opta pentru frisca naturala.

 
oana Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
prajitura e super,insa o mi se pare blatul cam uscat,urmatoarea data cand o s-o fac o sa insiropez blatul

 
Cristina Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
draga Oana,
am si eu o reteta aproape identica, doar ca primul blat este din 10 oua, DAR,
reteta o am cu acest blat insiropat cu sirop: apa, zahar si esenta de vanilie.
Acum o fac si eu si sper sa iasa buna.
Te pup si mai vorbim dupa ce voi gusta.

 
ene mariana Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri Fara nota
am facut prajitura asta de cateva ori dar am o problema cu blatul de bezea ,deoarece uneori se simte gustul acela de ou.nu stiu de ce oare

 
Felicia Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Este o prajitura foarte buna !

 
liliana Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
este super tare cea ai tare din parcare

 
lila Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri Fara nota
buna. AM si eu o intrebare, a avut cineva problemele cu crema de cacao care se desprinde de blatul de bezea?!
Va rog sa-mi dati o solutie daca aveti idee de ce anume se intampla. Multumesc

 
heleonor Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
arata super bine am sa o incerc si eu

 
alina Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Este o prajitura delicioasa...eu am facut-o dar sub forma de tort! frisca am amestecat-o cu putin finetti.a iesit super.Merita incercata!

 
Cristy Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
la ce temperatura trebuie de copt si cit timp?




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.