Gulii umplute - Retete Culinare

Gulii umplute

Iti trebuie:
  • 6 gulii
  • 500 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 felie de franzela
  • sare
  • 1 cub condiment
  • piper
  • patrunjel verde
  • sunca afumata
  • 50 g unt.
  • Pentru sos iti trebuie:
  • 1 cana lapte
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 2 linguri faina
  • piper
  • condiment
  • marar
  • ulei
Pregatesti asa:
  1. Cureti guliile, le speli, le tai in jumatate si cu o lingurita scoti cu grija miezul.
  2. Le fierbi in apa cu putina sare cam 10 minute, apoi le scoti cu grija sa nu se sfarame si le pui la scurs cu gura in jos.
  3. Intre timp, amesteci carnea tocata cu oul, ceapa tocata, miezul de franzela inmuiat in lapte si presat, cu patrunjelul tocat, sare, piper si condimente dupa preferinta.
  4. Cu aceasta compozitie umpli guliile, pui deasupra fiecareia o bucatica de unt si le asezi intr-o tava la cuptor.
  5. Torni peste ele supa preparata dintr-un cub de condiment si o cana de apa fiarta si le dai la cuptor.
  6. Dupa 30 de minute, scoti guliile si asezi deasupra fiecareia doua fasii subtiri de sunca afumata in forma de X.
  7. Le dai din nou la cuptor pana se rumeneste sunca.
  8. Le stropesti din cand in cand cu sosul care se formeaza in tava.
  9. Cat timp stau guliile umplute la cuptor, prepari sosul astfel: calesti ceapa taiata marunt in putin ulei, apoi adaugi miezul guliilor taiat marunt sau dat pe razatoare.
  10. Torni laptele si lasi sa fiarba pana se inmoaie miezul guliilor, dar ai grija sa amesteci din cand in cand.
  11. Separat, bati smantana cu faina, le adaugi in sos si pui piper si condiment dupa gust, apoi mararul tocat.
  12. Servesti guliile umplute, cu sosul alaturi.
Gulii umplute

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gulii umplute "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Gulii umplute" Gulii umplute - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
maria Nota: Retete din Legume - Nota MaximaRetete din Legume - Nota MaximaRetete din LegumeRetete din LegumeRetete din Legume Fara nota
este prea inopotonata cu carne sunca si restul




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.