Prajitura cu miere si nuci - Retete Culinare

Prajitura cu miere si nuci


Pentru alut iti trebuie:
  • 360 g miere de albine
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura de lapte
  • 600 g faina
  • un praf de sare.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri de branza de vaci
  • 1 lingura de zeama de lamaie.
Pentru glazura iti trebuie:
  • 200 g nuci maruntite
  • 100 g miere de albine
  • 1 lingura scortisoara macinata.
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas incalzit bati untul spuma, adaugi mierea, oul, bicarbonatul stins cu lapte, praful de sare si faina.
  2. Amesteci totul foarte bine pana rezulta un aluat.
  3. Torni compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina si o lasi sa se coaca, la foc potrivit, circa 35 de minute.
  4. Pentru umplutura, freci zaharul cu untul si cu zaharul vanilat.
  5. Adaugi branza frecata cu smantana si cu zeama de lamaie.
  6. Dupa ce prajitura s-a copt si s-a racit, o tai in 2 felii, pe orizontala si o umpli cu crema de branza.
  7. Amesteci mierea incalzita putin cu scortisoara si cu nucile si le torni deasupra prajiturii.
  8. Poti taia prajitura in triunghiuri sau patrate.

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu miere si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu miere si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.