Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac - Retete Culinare

Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac


Iti trebuie:
  • 1/2 kg pulpa de dovleac, din aceia care se folosesc pentru placinte
  • 3 cepe
  • 1 1/2 cana de orez
  • 100 g seminte de dovleac
  • 1 varza murata
  • 6 linguri ulei
  • 1 borcan rosii in bulion
  • 1 pahar vin alb
  • cimbru
  • marar
  • 2 linguri nuci tocate
  • sare
  • piper
  • 1 cutie mica smantana.
Pregatesti asa:
  1. Cureti dovleacul si il razi pe razatoarea cu ochiuri mari.
  2. Apoi il pui la calit in 4 linguri de ulei cu ceapa tocata marunt.
  3. Zdrobesti semintele de dovleac, le adaugi impreuna cu orezul, nucile si 1 cana de apa peste dovleac.
  4. Tii amestecul pe foc pana se umfla orezul si scade lichidul.
  5. Potrivesti de sare si piper si lasi amestecul la racit.
  6. Desfaci varza si pregatesti sarmalele.
  7. Intr-o tigaie mai mare faci "sosul": toci varza ramasa, cat mai fin, adaugi rosiile taiate cubulete si le calesti in 2 linguri de ulei.
  8. Apoi stingi totul cu vin alb.
  9. Presari verdeata si cimbrul.
  10. Golesti "sosul" intr-o tava, pui sarmalele si le dai la cuptor.
  11. Servesti sarmalele calde, cu smantana deasupra si cateva fire de marar verde.
Portii: 10 portii
Pregatire: 80 minute

Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmale cu pulpa si seminte de dovleac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.