Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Colaci secuiesti
http://www.bucatarul.ro/retete-_2288_1_-Colaci-secuiesti-/Colaci-secuiesti-.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Lascu Adriana
Data 24/06/2010
 

Pui drojdia in 200 ml lapte caldut. Amesteci faina cu ouale, cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea, adaugand si putin lapte pana obtii un aluat mai moale, apoi lasi sa se mareasca aluatul la caldura...


Pentru aluat iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • putin zahar
  • putina margarina
  • putina sare
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1/2 l lapte.
Pregatesti asa:
  1. Pui drojdia in 200 ml lapte caldut.
  2. Amesteci faina cu ouale, cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea, adaugand si putin lapte pana obtii un aluat mai moale, apoi lasi sa se mareasca aluatul la caldura.
  3. Formezi mai multe portiuni din aluat, acestea avand grosimea unui deget.
  4. Iei batul special pentru Kurtos kalacs (sau cocean de porumb), il ungi cu ulei si infasori aluatul pe acesta.
  5. Lasi o distanta de circa 1 cm intre randuri.
  6. Urmezi apoi actiunea de invartire pana cand dispare distanta initiala lasata printre dungi.
  7. Ungi aluatul cu ulei si il presari cu zahar.
  8. O parte sa nu o tavalesti prin zahar, deoarece cand il pui in tava si apoi in cuptor la copt, zaharul se va arde.
  9. Mai poti tavali colacul si prin nuca sau nuca de cocos, amestecata cu zahar.
  10. Dupa ce ai tavalit colacii prin compozitia aleasa, ii asezi in tava unsa cu ulei si ii dai la cuptor.
  11. Cand sunt copti, scoti colacii, iar daca preferi, ii poti unge deasupra cu spuma obtinuta din albus de ou si zahar pudra.
  12. Mai lasi colacii la cuptor inca 1-2 minute.
  13. Dupa ce scoti colacii, extragi betele si asezi colacii pe un prosop.
  14. Acoperi apoi cu un alt prosop, mai pui deasupra o bucata de nailon si iar un prosop, lasandu-i asa pana se racesc.
Colaci secuiesti