Saculeti cu nuca - Retete Culinare

Saculeti cu nuca


Pentru aluat iti trebuie:
  • 200 g unt
  • 250 g faina
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 250 g zahar
  • 6 albusuri de ou
  • 250 g nuca macinata.
Pregatesti aluatul asa:
  1. Amesteci ingredientele si le framanti bine.
  2. Apoi rupi din aluat 48 de bucati pe care le rotunjesti intre palme, formand mici sfere.
  3. Le asezi pe o planseta presarata cu faina si le lasi la rece de seara pana a doua zi, cel putin 12 ore, sa se odihneasca.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Umplutura o pregatesti dimineata.
  2. Bati albusurile spuma, adaugand cate putin zahar.
  3. Pui in spuma de albusuri si nuca macinata, amestecand usor ca sa nu se lase.
  4. Pe planseta presari faina si intinzi cate o foaie subtire din fiecare sfera de aluat, dandu-i forma ovala.
  5. Pui apoi in mijlocul foii de aluat cate 1 lingura de umplutura si impaturesti aluatul, din patru parti, dandu-i forma de saculet.
  6. Lasi putin deoparte saculetii, sa dospeasca, apoi ii pui in tava cu unsoare si ii dai la cuptor pana capata o culoare aurie.
  7. Presari peste saculeti zahar pudra amestecat cu zahar vanilat, pentru aroma.
Saculeti cu nuca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Saculeti cu nuca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Saculeti cu nuca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.