Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Strudel vienez cu sos de vanilie
http://www.bucatarul.ro/retete-_2361_1_-Strudel-vienez-cu-sos-de-vanilie/Strudel-vienez-cu-sos-de-vanilie.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Lascu Adriana
Data 31/05/2010
 

Amesteci faina cu sarea, cu ouale batute, uleiul si cu 30-40 ml de apa si framanti pe planseta un aluat tare, pe care il lasi sa se odihneasca timp de 30 de minute...


Pentru aluat iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf sare
  • faina pentru planseta.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 75 g unt
  • 75 g pesmet
  • 5-6 mere acrisoare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g migdale
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat.
Pregatesti aluatul asa:
  1. Amesteci faina cu sarea, cu ouale batute, uleiul si cu 30-40 ml de apa si framanti pe planseta un aluat tare, pe care il lasi sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Intr-o tigaie teflonata rumenesti 1 lingura de pesmet cu 1 lingura de unt.
  2. Cureti merele de coaja si de seminte, le tai felii subtiri, apoi in fasii. Stropesti merele cu zeama de lamaie si le amesteci cu pesmetul rumenit si migdalele taiate pe lungime.
Asamblezi asa:
  1. Pe planseta presarata cu faina intinzi aluatul in strat de 2-3 mm si il ungi cu 1 lingura de unt topit.
  2. Presari deasupra pesmetul ramas.
  3. Asezi merele, apoi presari zaharul si scortisoara.
  4. Rulezi strudelul, il pui in tava tapetata cu hartie de copt, pe diagonala tavii si il ungi cu restul de unt topit.
  5. Coci strudelul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu spre iute, timp de 20-25 de minute.
  6. Tai strudelul in bucati dupa ce s-a mai racit si il servesti cu sosul de vanilie preparat din praful de budinca, lapte si zahar vanilat, conform instructiunilor de pe plic.
Portii: 8 portii
Pregatire: 70 minute

Strudel vienez cu sos de vanilie