Prajitura cu prune si crema de gris - Retete Culinare

Prajitura cu prune si crema de gris

Iti trebuie:
Pentru blat:
  • 300 g faina
  • 200 g margarina
  •  2 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
  • 4  linguri zahar
  • 1 plic praf de copt.
Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 4 oua + 2 albusuri
  • 2 linguri gris
  • 5 linguri smantana
  • 200 g zahar
  • 1 kg prune.
Pregatesti asa:
Pentru aluat:
  1. Amesteci faina cu margarina si praful de copt, apoi adaugi pe rand galbenusurile, zaharul, un praf de sare si framanti bine aluatul.
  2. Il intinzi apoi intr-o tava unsa cu margarina si pregatesti crema: pui laptele la fiert, cand clocoteste adaugi grisul si lasi pe foc pana s-a ingrosat, dar ai grija sa amesteci mereu. il dai apoi putin la rece si in acest timp bati albusurile spuma cu zaharul.
  3. Speli prunele, le scoti samburii, le tai in jumatati si le asezi inghesuite peste aluat. Amesteci apoi grisul racit cu galbenusurile, smantana si albusurile batute spuma si torni compozitia peste prune. Dai prajitura la foc potrivit pentru aproximativ 1 ora jumatate.
  4. Cand o gata, o lasi sa se raceasca, apoi o tai bucati si o pudrezi cu zahar.
Portii: 24 bucati
Pregatire: 30 minute
Coacere: 1 ora
Bucatarul te invata:
  1. Fierbe bine grisul cu lapte; ca sa nu iasa prea moale crema si sa nu se mai coaca prajitura.
  2. Presara prunele cu putina scortisoara inainte sa torni crema si prajitura va fi mai aromata.
Prajitura cu prune si crema de gris

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu prune si crema de gris "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!




4 Raspunsuri la "Prajitura cu prune si crema de gris" Prajitura cu prune si crema de gris - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
nana Nota: Prajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota Maxima Fara nota
super

 
jojo Nota: Prajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota Maxima Fara nota
excelenta

 
adi Nota: Prajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota Maxima Fara nota
mai, sa stiti ca e f buna, de cand am vazut reteta am facut,o de cateva ori (de fapt, ma rog de mama sa mi,o faca). Am mancat odata cand am fost in Munchen o placinta cu prune si cu crema de gres excelenta. Asta e singura care parca se aseamana cu aia. Numai bine, si felicitari celui ce a postat,o

 
amalia dulca Nota: Prajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota MaximaPrajitura cu piersici si bezea - Nota Maxima Fara nota
foarte buna merita facuta




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro