Ciuperci gratinate - Retete Culinare

Ciuperci gratinate


Iti trebuie:
  • 5 cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri smantana
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 g cascaval
  • 1 foaie de dafin patrunjel verde
  • sare  
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Cureti cartofii, ii fierbi intregi in apa cu putina sare, apoi ii scurgi si ii tai rondele de 5 mm grosime.
  2. Separat, cureti ciupercile, le tai felii si le prajesti in ulei bine incins, adaugi putina sare, piper si foaia de dafin, amestecand continuu, pana scade bine zeama si ciupercile incep sa se rumeneasca usor.
  3. Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, asezi cartofii si ciupercile in straturi succesive.
  4. Separat, amesteci smantana, laptele, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, apoi torni sosul peste straturile de cartofi si ciuperci.
  5. Razi deasupra cascaval si lasi forma la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Ciuperci gratinate

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ciuperci gratinate "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Ciuperci gratinate - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.