Desert cu bezea - Retete Culinare

Desert cu bezea


Pentru blat iti trebuie:
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
Pentru crema iti trebuie:
  • 5 oua
  • 250 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 esente de vanilie
  • 3 linguri faina
  • 1 cana lapte dulce
Pentru bezea iti trebuie:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar.
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat amesteci toate ingredientele si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi 30 de minute la rece.
  2. Intinzi aluatul intr-o tava, imbracand si peretii acesteia.
  3. Separat,  mixezi  galbenusurile  cu   zaharul, laptele, branza, esenta de vanilie si faina, dupa care incorporezi usa albusurile batute spuma tare.
  4. Torni compozitia peste aluatul din tava si introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, pana se intareste crema.
  5. Pentru bezea, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul treptat batand continuu pana se topeste complet si se formeaza bezeaua.
  6. Scoti tava si, cu ajutorul unei linguri, adaugi bezeaua.
  7. Introduci prajitura din nou la cuptor, dai flacara foarte mica si intredeschizi usa cuptorului pana se caramelizeaza usor bezeaua.
Desert cu bezea

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Desert cu bezea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Desert cu bezea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.