Gem de cirese - Retete Culinare

Gem de cirese


Iti trebuie:
  • 3 kg cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • 1 baton de vanilie
Pregatesti asa:
  1. Amesteci ciresele fara samburi cu zaharul si le lasi la rece cateva ore (sau peste noapte), pentru a-si lasa zeama.
  2. Fierbi ciresele cu zaharul si batonul de vanilie, la foc potrivit, pana se topeste complet zaharul, apoi maresti intensitatea focului, amestecand continuu sa nu se lipeasca de fundul vasului, pana cand se leaga.
  3. In timpul fierberii, indepartezi spuma care se formeaza.
  4. Probezi din cand in cand daca este suficient de legat gemul si cand este gata dai vasul deoparte de pe foc.
  5. Pui gemul fierbinte in borcane calde si le sterilizezi 10-15 minute in cuptor, la foc foarte mic.
  6. Stingi focul, acoperi borcanele cu capace si le lasi in cuptor pana se racesc complet.
  7. A doua zi le depozitezi in camara.
Gem de cirese

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gem de cirese "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gem de cirese - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.