Serbet in doua culori - Retete Culinare

Serbet in doua culori


Iti trebuie:
  • 1 kg zahar
  • 300 ml suc de portocale
  • 300 ml suc de capsuni
  • zeama de lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Strecori sucul de portocale, ca sa nu ramana pulpa din fruct.
  2. Faci un sirop din 500 g zahar si sucul deportocala si il fierbi intr-un tuci, la foc potrivit, indepartand spuma.
  3. Stergi din cand in cand peretii tuciului cu un servet umed, ca sa nu ramana broboane de zahar.
  4. Cand siropul s-a legat (cand dai drumul unei picaturi intr-un pahar cu apa rece, siropul nu trebuie sa se dizolve), iei vasul de pe foc, il pui la racit in apa rece si cand s-a racorit il freci cu o lingura de lemn, intr-un singur sens, pana devine de consistenta unui aluat.
  5. La sfarsit adaugi o lingurita de zeama de lamaie.
  6. Torni serbetul in doua borcane (jumatate, nu le umpli) si le pastrezi la temperatura camerei.
  7. Storci capsunile intr-un tifon, amesteci sucul rezultat cu 500 grame zahar.
  8. Pui la fiert pana se leaga siropul, lasi sa se racoreasca, bati bine cu mixerul, adaugi putina zeama de Iamaie si torni in borcane peste serbet.
Serbet in doua culori


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Serbet in doua culori "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Serbet in doua culori - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.