Tarta de sezon - Retete Culinare

Tarta de sezon


Pentru aluat iti trebuie:
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 250 g faina
  • 30 g cacao
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic praf de budinca
  • 150 g unt
Pentru decor iti trebuie:
  • 300 g cirese
  • 1 plic gelatina rosie.
Pregatesti asa:
  1. Untul il mixezi cu zaharul pudra, adaugi galbenusurile, esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt.
  2. Incorporezi usor albusurile batute spuma cu un praf de sare.
  3. Opresti 1/2 din aluat si il amesteci cu cacaua.
  4. Torni intr-o forma de tort unsa si tapetata jumatate din aluatul alb, pui gramajoare din cel maro, torni restul de aluat alb si nivelezi.
  5. Coci 40 minute la foc mic.
  6. Amesteci praful de budinca cu laptele, zaharul si pui pe foc mic pana se ingroasa, dupa care lasi la racit.
  7. Dupa ce se raceste, adaugi treptat untul moale si torni crema astfel obtinuta peste blatul din forma, racit.
  8. Cureti ciresele de samburi, le asezi peste crema si torni gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.
  9. Lasi tarta la frigider aproximativ doua ore inainte sa o servesti.
Tarta de sezon

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta de sezon "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta de sezon - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.