- Pagina Principala
- Retete cu fructe
- Retete de Dulceturi
- Dulceata de visine cu vanilie
Dulceata de visine cu vanilie
- Prezentata de: Istrate Elena
- » Cartea De Bucate : Retete de Dulceturi
- » Fara nota
- » Data: 27/06/2010
Iti trebuie:
- 1 kg visine bine coapte
- 1 kg zahar
- 1/2 lamaie
- vanilie.
- Se curata visinele de codite si de samburi, se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs.
- Intr-un vas se asaza un rand de visine, un strat de zahar, apoi alt rand de visine, continuand astfel pana ce se termina.
- Se asaza vasul la rece pana a doua zi cand fructele isi lasa toata zeama.
- Se pune vasul la fiert, se amesteca din cand in cand si se adauga vanilia.
- Intre timp se spumeaza si se adauga lamaia taiata felii.
- Se continua fierberea la foc mic sau cu vasul asezat pe o tabla/gratar pentru a evita lipirea preparatului.
- Cand este aproape gata, siropul devine vascos.
- Dulceata se incearca astfel: se umple o lingura de sirop si se picura in mai multe locuri pe o farfurioara, se lasa la racit, apoi se ridica iar si se lasa sa picure in farfurie.
- Daca nu curge, inseamna ca e gata.
- Dulceata se pune fierbinte in recipiente.
- O dulceata bine legata formeaza in vasul de fierbere bule de aer.

PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Dulceata de visine cu vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".