Dulceata de visine cu vanilie - Retete Culinare

Dulceata de visine cu vanilie


Iti trebuie:
  • 1 kg visine bine coapte
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • vanilie.
Pregatesti asa:
  1. Se curata visinele de codite si de samburi, se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs.
  2. Intr-un vas se asaza un rand de visine, un strat de zahar, apoi alt rand de visine, continuand astfel pana ce se termina.
  3. Se asaza vasul la rece pana a doua zi cand fructele isi lasa toata zeama.
  4. Se pune vasul la fiert, se amesteca din cand in cand si se adauga vanilia.
  5. Intre timp se spumeaza si se adauga lamaia taiata felii.
  6. Se continua fierberea la foc mic sau cu vasul asezat pe o tabla/gratar pentru a evita lipirea preparatului.
  7. Cand este aproape gata, siropul devine vascos.
  8. Dulceata se incearca astfel: se umple o lingura de sirop si se picura in mai multe locuri pe o farfurioara, se lasa la racit, apoi se ridica iar si se lasa sa picure in farfurie.
  9. Daca nu curge, inseamna ca e gata.
  10. Dulceata se pune fierbinte in recipiente.
  11. O dulceata bine legata formeaza in vasul de fierbere bule de aer.
Dulceata de visine cu vanilie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Dulceata de visine cu vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Dulceata de visine cu vanilie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.