Socata - Retete Culinare

Socata


Iti trebuie:
  • 1 kg zahar
  • 3 buchete mari de soc proaspete sau uscate
  • 1 paharel mic (40 ml) otet
  • 1 lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Pentru fermentare se foloseste un recipient transparent (borcan, preferabil de sticla) de 6-7 litri, bine spalat si zvantat de apa.
  2. Se introduc in borcan florile de soc, zaharul, lamaia spalata in prealabil si taiata felii si otetul.
  3. Deasupra se toarna 5 litri de apa rece si se amesteca cu o lingura de lemn.
  4. Se acopera borcanul cu un prosop de panza si se tine intr-o incapere (bucatarie) cu temperatura de aproximativ 25 grade Celsius nemiscat timp de 6-7 zile.
  5. Se pregatesc sticle pentru depozitare si se filtreaza bine sucul, se toarna si se lasa descoperite pana sucul se linisteste si nu mai formeaza basicute deasupra.
  6. Se inchid sticlele, se pastreaza la rece 2 saptamani dupa care se pot consuma.
  7. Se pot pastra mai mult timp daca sterilizezi sticlele.
Socata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Socata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Socata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.