Musaca de vinete cu dovlecei - Retete Culinare

Musaca de vinete cu dovlecei


Iti trebuie:
  • 2 vinete
  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri cascaval ras
  • 100 g iaurt
  • 3 lingurite faina
  • 3 oua
  • 100 gunt
  • ketchup pentru decor
  • 1 lingura pesmet pentru tapetat tava
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece.
  2. Telina, 1 dovlecel si morcovii se dau prin razatoarea mica, ceapa verde se toaca si impreuna se calesc in unt.
  3. La calit se adauga un pic de apa la inceput, pentru a evita arderea, apoi se lasa la inabusit pana se evapora, dupa care se presara mararul tocat marunt.
  4. Vinetele si dovleceii se taie rondele, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei.
  5. Dupa ce s-au rumenit se pun pe un servetel absorbant.
  6. Se amesteca ouale cu faina si iaurtul.
  7. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet asezam un rand de vinete, punem o parte din compozitie, presaram putin cascaval ras dupa care asezam stratul de dovlecei.
  8. Deasupra se toarna sosul din oua, faina si iaurt bine omogenizate si se da la cuptor.
  9. Cu 10 minute inainte de a se rumeni se adauga restul de cascaval ras si se mai lasa circa 5 minute la cuptor.
Musaca de vinete cu dovlecei

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca de vinete cu dovlecei "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Musaca de vinete cu dovlecei - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.