Parjoale cu piure - Retete Culinare

Parjoale cu piure


Iti trebuie:
  • 400 g carne tocata
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 2 oua
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • sare
  • piper
Pentru piure iti trebuie:
  • 750 g cartofi
  • 1 cana lapte
  • 75 g unt
  • sare.
Pregatesti asa:
  1. Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu mararul si patrunjelul tocat marunt, morcovul, dovlecelul si cartoful rase fin si stoarse bine, ouale, sarea si piperul dupa gust.
  2. Se amesteca bine, dupa care se formeaza sfere si se modeleaza cat forma palmei.
  3. Se pune uleiul la incins, dupa care se pun parjoalele la prajit.
  4. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti se scot pe un servetel absorbant.
  5. Piureul de cartofi se prepara astfel: cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi, dupa care se pun la fiert in apa cu putina sare.
  6. Dupa ce s-au fiert, se scurg de surplusul de apa, se paseaza, se adauga untul si apoi laptele.
Bucatarul te invata:
  1. Parjoalele sunt chiftele mai mari, specifice zonei Moldova care se servesc de obicei cu garnitura de piure de cartofi.
Parjoale cu piure

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Parjoale cu piure "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Parjoale cu piure - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.