Castraveti murati de vara - Retete Culinare

Castraveti murati de vara


Iti trebuie:
  • 1,5 kg castraveti
  • 5 catei de usturoi nou
  • sare grunjoasa
  • marar cu tije.
Pregatesti asa:
  1. Se spala castravetii, se scurg de apa, se curata usturoiul.
  2. Se pot folosi borcane de 1,5 litri sau ceva mai mici pentru ca dupa murare sa poata fie tinute in frigider.
  3. Aceasta reteta este numai pentru vara si pentru consumul pe o perioada scurta de timp.
  4. Se asaza castravetii in borcan unul langa celalalt, iar din loc in loc se pun cateii de usturoi.
  5. Deasupra se preseaza mararul astfel incat castravetii sa fie scufundati tot timpul in saramura.
  6. Separat se prepara lichidul, folosind o lingura cu varf de sare la 1 litru de apa rece.
  7. Se amesteca bine pana la dizolvare, apoi se toarna peste castraveti lasand totusi un spatiu de 2-3 degete neacoperit la gura borcanului, pentru ca in timpul fermentatiei sa nu dea pe afara.
  8. Pentru siguranta, se asaza borcanul pe o farfurie si se tine acoperit in bucatarie la o temperatura medie de 25 grade.
  9. Dupa 4-5 zile se pot folosi, insotind diverse preparate, taiati si decorati cu marar si eventual cuburi de gheata.
Castraveti murati de vara

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Castraveti murati de vara "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Castraveti murati de vara" Castraveti murati de vara - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
marian b Nota: Retete de Conserve din Legume - Nota MaximaRetete de Conserve din Legume - Nota MaximaRetete de Conserve din Legume - Nota MaximaRetete de Conserve din Legume - Nota MaximaRetete de Conserve din Legume - Nota Maxima Fara nota
O nelamurire, borcanul acoperit cu capac sau ceva usor, un servet?...

 
Gioconda Nota: Retete de Conserve din Legume - Nota MaximaRetete de Conserve din Legume - Nota MaximaRetete de Conserve din Legume - Nota MaximaRetete de Conserve din Legume - Nota MaximaRetete de Conserve din Legume - Nota Maxima Fara nota
perfect!!!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.