Spanac cu smantana - Retete Culinare

Spanac cu smantana


Iti trebuie:
  • 1,5 kg spanac proaspat (500 g spanac congelat)
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 75 g unt
  • 200 g smantana
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 oua
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Spanacul proaspat se curata si se spala foarte bine in multe ape, apoi se lasa pe o strecuratoare sa se scurga si se opareste in apa clocotita cu sare aproximativ 10-15 minute.
  2. Dupa ce s-a racorit se toaca marunt.
  3. Spanacul congelat poate fi folosit ca atare sau lasat sa se dezghete si de asemenea tocat marunt.
  4. Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se pune intr-o craticioara la inabusit cu o lingura de unt incins in prealabil.
  5. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga spanacul si se amesteca avand grija sa nu se lipeasca.
  6. Daca mai e nevoie de putin lichid, se adauga putin lapte.
  7. Intr-un bol se omogenizeaza 1 lingura de faina cu smantana si restul de lapte.
  8. Se adauga un praf de sare si se toarna printr-o strecuratoare peste spanac, se amesteca foarte bine, se lasa sa devina pastos, adaugand si restul de unt, iar catre sfarsit sucul de lamaie si cateii de usturoi trecuti prin presa.
  9. Poate fi servit ca si garnitura sau impreuna cu oua ochiuri.
  10. Pofta buna!
Spanac cu smantana

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Spanac cu smantana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Spanac cu smantana" Spanac cu smantana - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Olimpia Nota: Retete din Legume - Nota MaximaRetete din Legume - Nota MaximaRetete din Legume - Nota MaximaRetete din Legume - Nota MaximaRetete din Legume - Nota Maxima Fara nota
O reteta delicioasa

 
Clau Nota: Retete din Legume - Nota MaximaRetete din LegumeRetete din LegumeRetete din LegumeRetete din Legume Fara nota
Spanacul nu se fierbe mai mult de 2 minute,isi pierde din propietati si nu mai este bun.




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.