Galuste cu cirese - Retete Culinare

Galuste cu cirese


Iti trebuie:
  • 1/2 kg cirese mari
  • 1/2 kg lapte
  • 1 pahar faina
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 5-6 linguri pesmet
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas mic se pune laptele la fiert, iar cand clocoteste se toarna toata faina si se amesteca bine pana se desprinde aluatul de pe vas si lingura.
  2. Dupa cateva minute (5'-10'), timp in care s-a racorit aluatul, se adauga ouale amestecand energic dupa fiecare ingredient adaugat, iar la final untul.
  3. Se lasa 1 ora la rece timp in care se pregatesc ciresele, se spala, se curata de samburi si codite dupa care se lasa la scurs.
  4. Cu palmele udate cu apa rece se modeleaza galusti din aluatul racit in mijlocul carora se introduce cate o cireasa care se acopera cu aluat.
  5. Se pune pe foc o cratita larga cu apa, dupa ce clocoteste se pun galustile la fiert la foc mic pentru 10 minute.
  6. Sunt gata cand se ridica la suprafata.
  7. Se scot cu spumiera pe prosop absorbant.
  8. Pesmetul se rumeneste usor intr-o tigaie neaderenta.
  9. Galustile se rostogolesc prin pesmet, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.
  10. Pofta buna!
Galuste cu cirese

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Galuste cu cirese "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Galuste cu cirese - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.