Sarmalute in foi de vita - Retete Culinare

Sarmalute in foi de vita


Iti trebuie:
  • frunze de vita conservate
  • 500 g carne tocata
  • 50 g orez
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei iute
  • 200 ml bors
  • 1 ou
  • ulei
  • smantana pentru servit.
Pregatesti asa:
  1. Se pune carnea tocata intr-un bol sl se adauga peste ea sare, piper, jumatate lingurita boia, verdeata tocata marunt, 1 ou.
  2. Separat, intr-o tigaie, se pune la calit in ulei cu putina apa ceapa tocata marunt si se amesteca pana devine sticloasa.
  3. Peste ea se adauga orezul spalat in prealabil.
  4. Se calesc impreuna, adaugand din cand in cand cate putina apa, pana la epuizarea cantitatii de 100 ml.
  5. Compozitia din tigaie se lasa la racorit, dupa care se adauga in bolul cu carne, se amesteca bine.
  6. Frunzele de vita se trec printr-un vas cu apa fierbinte, se scurg si se umplu cu carne, apoi se impacheteaza, strangandu-se bine la capete.
  7. Dupa epuizarea intregii cantitati se aranjeaza sarmalutele intr-un vas incapator care sa poata fi introdus si in cuptor, prin repartizare circulara de la exterior catre interior.
  8. Deasupra se aranjeaza rondele de rosii, se adauga ardeiul iute netaiat, se pune ulei si apa si se fierbe la foc moderat pe flacara aragazului 30 minute.
  9. Se adauga borsul si se introduce vasul in cuptorul aragazului pana cand sarmalutele s-au fiert.
  10. Se servesc impreuna cu smantana sau iaurt.
  11. Pofta buna!
Sarmalute in foi de vita

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmalute in foi de vita "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmalute in foi de vita - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.