Placintele cu dovleac - Retete Culinare

Placintele cu dovleac


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • apa calduta, cat e nevoie pentru a se forma un aluat mai moale.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 kg dovleac + 200 g zahar
  • ulei.
Pregatesti aluatul asa:
  1. Se face un aluat din faina, sare si apa calduta si se framanta bine.
  2. Pui aluatul pe masa, peste o fata de masa alba, presarata cu faina si pui 1 lingura de untura.
  3. Intinzi aluatul cat este masa de mare, apoi pui umplutura de dovleac in sir de 10 cm, la 1 cm distanta un sir de altul  si rulezi.
  4. Tai cu cutitul bucati din sir si pui rulourile pe un prosop presarat cu faina.
  5. Coci rulourile in ulei.
  6. Poti face placintelele cu varza calita, cu cartofi, cu branza sau alte umpluturi, dupa gustul fiecaruia.
  7. Imparti aluatul in 2 parti si il lasi sa stea deoparte circa 30 de minute.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Cureti dovleacul, il razi si il amesteci bine, apoi lasi compozitia sa stea timp de 10 minute, dupa care o pui intr-o cratita pe foc mic, sa se inmoaie dovlecelul.
  2. Poti pune si putin ulei.
Placintele cu dovleac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placintele cu dovleac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placintele cu dovleac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.