Caracatita in sos de vin - Retete Culinare

Caracatita in sos de vin


Iti trebuie:
  • 10 caracatite mici
  • 250 g morcovi tineri
  • 50 ml ulei de masline
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura amidon
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Curatati caracatitele, spalati-le, scurgeti-le de apa si condimentati-le cu sare si piper.
  2. Curatati morcovii, spalati-i,taiati-i bastonase si fierbeti-i 10 minute in apa cu putina sare.
  3. Incingeti intr-o tigaie mai mare uleiul de masline, rumeniti la foc mic catelul de usturoi, apoi scoateti-l, dupa care puneti in tigaie caracatitele si morcovul fiert.
  4. Caliti-le la foc potrivit 3-4 minute, apoi puneti vinul si lasati sa fiarba 20 minute.
  5. Adaugati, apoi amidonul diluat cu zeama de lamaie si potriviti de sare si piper.
  6. Mai lasati la foc mic pana cand sosul se ingroasa.
  7. Serviti caracatitele cu garnitura de morcovi si stropiti totul cu sosul din tigaie.
  8. Ornati cu lamaie si presarati cu patrunjel tocat marunt.
Caracatita in sos de vin

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Caracatita in sos de vin "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Caracatita in sos de vin - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.