Pui shanghai - Retete Culinare

Pui shanghai


Iti trebuie:
  • 500 g piept pui dezosat
  • 3 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 g faina
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 30 g mustar
  • 20 ml sos de soia
  • 10 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • susan sau ulei de susan
Pregatesti asa:
  1. Se taie pieptul de pui bucati subtiri, de 1 cm latime.
  2. Ouale se sparg intr-un castron si se bat cu sosul de soia, mustar, vin alb, frunzele de ceapa verde tocate cat mai fin, sare si piper.
  3. Daca nu avem ceapa verde putem prepara puiul Shanghai cu marar verde tocat marunt.
  4. La compozitie se pune faina pana cand are consistenta potrivita pentru a sta lipita pe bucatile de pui.
  5. Bucatile de pui se dau prin pesmet sau faina apoi se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
  6. Puiul Shanghai este gata cand bucatile au culoarea aurie.
  7. Se scot bucatile de pui din tigaie si se pun pe un servete de hartie sa se scurga de ulei.
  8. Optional, puiul Shanghai se poate presara cu susan prajit sau se stropeste cu ulei de susan.
  9. Puiul Shanghai se serveste cu diferite sosuri specifice bucatariei chinezesti, ca aperitiv sau felul intai.
  10. Pofta buna!

Pui shanghai

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pui shanghai "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pui shanghai - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.