Coliva - Retete Culinare

Coliva


Iti trebuie:
  • 1 kg grau sau arpacas
  • 500 g zahar
  • 400 g miez de nuca
  • 250 g stafide
  • 100 g caise uscate
  • 100 g smochine uscate
  • 100 g pesmet de biscuiti
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g coaja confiata de portocale si de lamaie
  • esenta de vanilie.
Pregatesti asa:
  1. Speli graul in mai multe ape.
  2. Dupa ce a fost bine spalat, graul se pune la fiert in 3 litri de apa, cu un praf de sare.
  3. La inceput se lasa la foc iute, apoi, cand incepe sa dea in clocot, se micsoreaza flacara, pentru ca boabele sa se poata
  4. umfla.
  5. Cand graul este fiert, se adauga zaharul si se mai lasa 15 minute pe foc, pentru a se lega.
  6. Dupa aceea se da la rece si se adauga stafidele,miezul de nuca uscat si macinat, fructele uscate si coaja confiata de
  7. citrice.
  8. Se asezoneaza cu esenta de vanilie, dupa gust.
  9. Se amesteca bine coliva, pana la omogenizare.
  10. Se aranjeaza frumos pe un platou si se decoreaza dupa preferinte.

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Coliva "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Coliva - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.