Paine de casa - Retete Culinare

Paine de casa


Iti trebuie:
  • 1 kg faina alba
  • 20 g drojdie
  • un praf de sare
  • apa cat cuprinde
  • o lingura ulei.
Pregatesti asa:
  1. Se pune faina intr-un vas unde urmeaza a fi framantata.
  2. Se opresc 5-6 linguri de faina pentru o eventuala completare.
  3. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se adauga un praf de sare.
  4. Compozitia obtinuta se toarna peste faina si se amesteca bine, dupa care se framanta.
  5. Se mai adauga apa cat este necesar pentru a obtine un aluat vartos.
  6. Aluatul se framanta pana in momentul in care se curata usor de pe maini.
  7. Dupa ce s-a framantat bine se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creasca 30 de minute intr-un loc incalzit.
  8. Dupa ce a crescut, aluatul se scoate din vas, i se da forma dorita si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.
  9. Se incalzeste cuptorul, apoi se pune tava cu aluat, lasandu-se 45 de minute la foc potrivit.
  10. Pofta buna!
Paine de casa

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Paine de casa "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Paine de casa - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro