Zacusca de vinete - Retete Culinare

Zacusca de vinete


Iti trebuie:
  • 3 kg de vinete coapte si scurse
  • 25 de gogosari rosii copti
  • 25 de ardei gras rosu copt
  • 3 l suc de rosii
  • 2 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • sare dupa gust.
Pregatesti asa:
  1. Vinetele, gogosarii si ardeiul gras se curata si se pun la scurs.
  2. Ceapa curatata, spalata si tocata se pune la calit in uleiul incins, pana devine aurie.
  3. Se adauga gogosarii si ardeii taiati dupa preferinta (mai mari sau mai mici).
  4. Se calesc impreuna cu ceapa 5 minute.
  5. Vinetele se toaca pe un tocator din lemn, cu un cutit tot din lemn (pentru a nu capata culoarea neagra), apoi se pun in vasul in care s-au calit celelalte legume.
  6. Dupa 5 minute se adauga sucul de rosii, se amesteca bine si se lasa la foc mic pe toata perioada fierberii.
  7. Zacusca de vinete este gata atunci cand apar „periute" deasupra compozitiei.
  8. Dupa preferinta, pentru o zacusca mai picanta, se pot pune 1-2 ardei iuti (spalati, curatati de seminte si taiati) o data cu sucul de rosii.
  9. Se pun, dupa gust, sare si piper.
  10. Pentru conservare, se pune in borcane care se capseaza si se fierbe la bain-marie 25 min.
  11. Pofta buna!
Zacusca de vinete

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Zacusca de vinete "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Zacusca de vinete - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.