Orez cu prune - Retete Culinare

Orez cu prune


Iti trebuie:
  • 200 g orez
  • o ceapa mare
  • 1 morcov
  • o radacina de telina
  • 200 ml ulei
  • 400 g prune uscate
  • sare
  • piper boabe
  • patrunjel verde.
Pregatesti asa:
  1. Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se amesteca bine cu morcovul si telina date prin razatoare.
  2. Legumele se calesc in ulei, apoi se adauga orezul bine spalat si se mai lasa pe foc 2 minute.
  3. Se stinge cu apa (de doua ori cantitatea orezului).
  4. Separat, se spala prunele si se clocotesc circa 5 minute.
  5. Cand sunt gata, se pun la scurs.
  6. Orezul se condimenteaza dupa gust cu sare si piper atunci cand este aproape fiert.
  7. Dupa aceea se adauga prunele.
  8. Se mai lasa pe foc 5 minute, dupa care se presara deasupra patrunjelul tocat.
  9. Pofta buna!
Orez cu prune

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Orez cu prune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Orez cu prune  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.