Piftie - Retete Culinare

Piftie


Iti trebuie:
  • 1 cap de porc cu tot cu urechi
  • picioarele de la un porc impreuna cu coada si 200 g sorici
  • sare
  • usturoi.
Pregatesti asa:
  1. Capul de porc, taiat in patru, se pune intr-un vas mare, impreuna cu picioarele, si se acopera cu apa, cam de trei ori peste nivelul carnii.
  2. Se fierbe pana cand aceasta din urma se desprinde de pe oase, iar cantitatea de apa din oala scade.
  3. In timpul fierberii este important sa nu se mai adauge apa peste cea pusa initial.
  4. Cand carnea este gata, se incearca fiertura, dupa cum urmeaza: se ia putina zeama intr-o lingura si se inmoaie un deget in lichid; daca, dupa aceea, acesta se lipeste, prin presare, de degetul alaturat, inseamna ca fiertura este gata.
  5. In acest caz, focul se opreste si se prepara un mujdei de usturoi, care se adauga la zeama de piftie.
  6. Apoi se strecoara lichidul astfel obtinut de 5-6 ori, dintr-un vas in altul.
  7. Bucatile de carne se asaza in platouri, dupa care se toarna peste ele fiertura.
  8. Se lasa la rece, sa se prinda, pana a doua zi.
  9. Pofta buna!
Piftie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Piftie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Piftie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.