Piftie
- Prezentata de: Ginu Elena
- » Cartea De Bucate : Retete Traditionale Romanesti , Retete de Craciun
- » Fara nota
- » Data: 16/09/2010
Iti trebuie:
- 1 cap de porc cu tot cu urechi
- picioarele de la un porc impreuna cu coada si 200 g sorici
- sare
- usturoi.
- Capul de porc, taiat in patru, se pune intr-un vas mare, impreuna cu picioarele, si se acopera cu apa, cam de trei ori peste nivelul carnii.
- Se fierbe pana cand aceasta din urma se desprinde de pe oase, iar cantitatea de apa din oala scade.
- In timpul fierberii este important sa nu se mai adauge apa peste cea pusa initial.
- Cand carnea este gata, se incearca fiertura, dupa cum urmeaza: se ia putina zeama intr-o lingura si se inmoaie un deget in lichid; daca, dupa aceea, acesta se lipeste, prin presare, de degetul alaturat, inseamna ca fiertura este gata.
- In acest caz, focul se opreste si se prepara un mujdei de usturoi, care se adauga la zeama de piftie.
- Apoi se strecoara lichidul astfel obtinut de 5-6 ori, dintr-un vas in altul.
- Bucatile de carne se asaza in platouri, dupa care se toarna peste ele fiertura.
- Se lasa la rece, sa se prinda, pana a doua zi.
- Pofta buna!

PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Piftie "
Va dorim " Pofta Buna ".