Sarmale cu carne - Retete Culinare

Sarmale cu carne


Iti trebuie:
  • 1 kg varza murata
  • 240 g carne tocata de porc
  • 40 g afumatura
  • 40 g camaciori
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de bulion
  • 120 g untura
  • 2 crengute de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce de ardei
  • 1 legatura de marar.
Pregatesti asa:
  1. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 40 g untura.
  2. Cand devine aurie, se adauga carnea tocata, se amesteca bine si se mai lasa pe foc circa 10 minute.
  3. Apoi se pun orezul spalat si o lingura de bulion, condimentandu-se dupa gust cu sare, piper, cimbru si boia de ardei.
  4. Se mai lasa 20 de minute la foc mic.
  5. Separat, se iau capatanile de varza murata si se aleg foi de marimea dorita, care sa nu fie rupte sau prea groase.
  6. Se storc bine si se umplu cu pasta de carne.
  7. Restul de grasime se pune intr-un vas, pe fundul caruia se asaza ramurelele de marar si un strat uniform de varza tocata.
  8. Se pun sarmalele cu grija in vas, cat mai apropiate, pentru a nu se desface la fiert.
  9. Deasupra se mai asterne un strat de varza tocata, peste care se toarna restul de bulion, diluat in putina apa.
  10. Se completeaza cu apa pana la nivelul stratului superior de varza, apoi sarmalele se fierb cateva ore la foc mic.
  11. Pofta buna!
Sarmale cu carne

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmale cu carne "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmale cu carne - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.