- Pagina Principala
- Retete cu legume
- Retete din Legume
- Pilaf de pasare
Pilaf de pasare
- Prezentata de: Olaru Silvia
- » Cartea De Bucate : Retete din Legume
- » Fara nota
- » Data: 22/09/2010
Iti trebuie:
- 1 gaina de 2 kg
- 400 g orez
- o ceapa mare
- 200 ml ulei
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- veegta
- piper boabe
- patrunjel verde.
- Se ia o gaina fiarta (eventual ramasa de la supa de pasare) si se portioneaza.
- Orezul se spala, ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt, iar morcovul se da prin razatoare.
- Legumele se calesc in ulei incins.
- Dupa ce acestea se inmoaie, se adauga si orezul.
- Se mai lasa pe foc 2-3 minute, amestecandu-se incontinuu, apoi se sting cu un litru de apa sau cu zeama de supa si se asezoneaza cu vegeta.
- Se lasa la foc mic, sa se umfle.
- Cand orezul este aproape fiert, se adauga cateva boabe de piper si patrunjelul tocat.
- Se ia de pe foc inainte sa se intareasca de tot, intrucat orezul mai creste putin si dupa aceea.
- Pofta buna!

PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pilaf de pasare "
Va dorim " Pofta Buna ".