Gogosi cu gem - Retete Culinare

Gogosi cu gem


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 250 g zahar (o cana)
  • un praf de sare
  • 150 g margarina
  • 250 ml apa minerala
  • diverse esente
  • coaja rasa de lamaie
  • drojdie (o bucata de marimea unei nuci)
  • o ceasca de gem
  • ulei pentru prajit
Pregatesti asa:
  1. Se lasa putina faina deoparte, restul punandu-se intr-un vas.
  2. Zaharul se dizolva in apa minerala, iar drojdia in putina apa rece.
  3. Ambele lichide se toarna peste faina din vas, dupa care se adauga margarina, coaja de lamaie, cateva picaturi de esenta si un praf de sare.
  4. Se framanta bine, pana cand se incorporeaza toate componentele, apoi se adauga restul de faina.
  5. Aluatul se framanta din nou, pana incepe se umfle (sa formeze bule de aer), dupa care se lasa la crescut, intr-un vas acoperit.
  6. Cand a sporit destul, se intinde o foaie potrivit de groasa si se taie gogosile cu marginea unui pahar.
  7. Pe fiecare cerculet de aluat se pune cate o lingurita de gem, apoi acestea se pliaza si se inchid prin presare, asemenea unor pliculete.
  8. Se prajesc in ulei incins.
  9. Pofta buna!
Gogosi cu gem

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gogosi cu gem "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Gogosi cu gem" Gogosi cu gem - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
lory Nota: Retete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota Maxima Fara nota
Yamy-yamy,ce gustoase sunt.




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.