Pasca - Retete Culinare

Pasca


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte dulce
  • 4 oua
  • drojdie (o bucata de marimea unei nuci)
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 g margarina sau untura
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 300 g branza dulce
  • 2-3 linguri de stafide
  • 3-4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • coaja rasa de lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Se pune faina intr-un vas si se lasa 10 minute la temperatura camerei.
  2. Margarina si zaharul se dizolva in lapte caldut, iar drojdia - in apa rece.
  3. Se toarna ambele lichide peste faina, se adauga un praf de sare, coaja de lamaie si esenta de vanilie, apoi se framanta bine, incorporandu-se treptat cele 4 oua.
  4. Dupa ce se formeaza un aluat compact, acesta se loveste de vasul in care a fost framantat, pana ce face bule de aer.
  5. Se acopera vasul si se lasa la dospit intr-un loc bine incalzit.
  6. Separat, se freaca ouale cu zaharul, apoi se adauga branza dulce, stafidele si coaja de lamaie.
  7. Cand e gata aluatul, se pune deoparte o cantitate mica din acesta, iar din restul se intinde o foaie groasa de un deget, cu care se tapeteaza o tigaie rotunda.
  8. Inauntru se pune amestecul de branza, oua si stafide.
  9. Din coca ramasa se formeaza un rulou mai mare, cu care se acopera marginea pascai, respectiv doua mai mici, din care se traseaza o cruce peste aceasta.
  10. Aluatul ramas la suprafata vasului se unge cu putin ou batut, apoi tigaia se lasa in cuptor, la foc potrivit, circa 45 de minute.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pasca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pasca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.