Pasca
- Prezentata de: Olaru Silvia
- » Cartea De Bucate : Retete Traditionale Romanesti
- » Fara nota
- » Data: 17/10/2010
Iti trebuie:
- 1 kg faina
- 250 g zahar
- 250 ml lapte dulce
- 4 oua
- drojdie (o bucata de marimea unei nuci)
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- 150 g margarina sau untura
- 300 g branza dulce
- 2-3 linguri de stafide
- 3-4 oua
- 6 linguri de zahar
- coaja rasa de lamaie.
- Se pune faina intr-un vas si se lasa 10 minute la temperatura camerei.
- Margarina si zaharul se dizolva in lapte caldut, iar drojdia - in apa rece.
- Se toarna ambele lichide peste faina, se adauga un praf de sare, coaja de lamaie si esenta de vanilie, apoi se framanta bine, incorporandu-se treptat cele 4 oua.
- Dupa ce se formeaza un aluat compact, acesta se loveste de vasul in care a fost framantat, pana ce face bule de aer.
- Se acopera vasul si se lasa la dospit intr-un loc bine incalzit.
- Separat, se freaca ouale cu zaharul, apoi se adauga branza dulce, stafidele si coaja de lamaie.
- Cand e gata aluatul, se pune deoparte o cantitate mica din acesta, iar din restul se intinde o foaie groasa de un deget, cu care se tapeteaza o tigaie rotunda.
- Inauntru se pune amestecul de branza, oua si stafide.
- Din coca ramasa se formeaza un rulou mai mare, cu care se acopera marginea pascai, respectiv doua mai mici, din care se traseaza o cruce peste aceasta.
- Aluatul ramas la suprafata vasului se unge cu putin ou batut, apoi tigaia se lasa in cuptor, la foc potrivit, circa 45 de minute.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pasca "
Va dorim " Pofta Buna ".