Placinta cu dovleac - Retete Culinare

Placinta cu dovleac


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • o cana de lapte dulce
  • drojdie (o bucata de marimea unei nuci)
  • 200 g unt
  • margarina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g dovleac
  • 200 g zahar
  • 1 varf de cutit de scortisoara macinata.
Pregatesti asa:
  1. Se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga ouale, laptele in care a fost dizolvata drojdia, cateva picaturi de esenta si coaja de lamaie.
  2. Se incorporeaza faina, se framanta bine si se lasa la dospit.
  3. Dovleacul se da prin razatoare, apoi se amesteca bine cu zaharul si scortisoara.
  4. Se caleste 20-30 de minute intr-o tigaie (fara ulei), pentru a se evita producerea de arsuri la stomac.
  5. Se amesteca periodic cu o lingura de lemn, apoi se lasa la racit.
  6. Aluatul se imparte in doua parti egale.
  7. Dintr-una se intinde o foaie cu care se tapeteaza o tava unsa in prealabil cu putina margarina.
  8. Se asaza deasupra umplutura de dovleac, cat mai uniform cu putinta, apoi se intinde cea de-a doua foaie de aluat si se pune deasupra.
  9. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a permite eliminarea in timpul coacerii a aerului ramas inauntru.
  10. Se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu dovleac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu dovleac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.