Tort de mere - Retete Culinare

Tort de mere


Iti trebuie:
  • 8 mere de marime medie
  • 1 pahar de zahar pudra (250 g)
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • o cana de faina
  • 8 lingurite de dulceata de visine
  • o cana de frisca
  • 50 g margarina.
Pregatesti asa:
  1. Merele se curata de cotoare (fara a li se strica forma, cu un aparat special), se spala si se asaza intr-un vas.
  2. In scobitura formata prin inlaturarea cotoarelor se pun cate o lingurita de dulceata si un cubulet de margarina.
  3. Se lasa 10 minute la cuptor, la foc mic.
  4. Separat se bat ouale spuma, impreuna cu zaharul si uleiul.
  5. La sfarsit se adauga faina si se amesteca bine, pana la omogenizare.
  6. Se scot merele de la cuptor si se toarna peste ele aluatul astfel obtinut.
  7. Se introduce vasul din nou in cuptor, unde se lasa circa 10 minute, la foc iute.
  8. Dupa aceea se micsoreaza flacara si se mai lasa la copt pana cand blatul devine auriu.
  9. Cand acesta e gata, se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se insiropeaza si se orneaza cu frisca.
  10. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de mere "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort de mere" Tort de mere - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
miruna Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
ffff. buna




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.