- Pagina Principala
- Torturi
- Retete de Torturi
- Tort de mere
Tort de mere
- Prezentata de: Mocan Alida
- » Cartea De Bucate : Retete de Torturi
- » Nota:
- » Data: 17/10/2010
Iti trebuie:
- 8 mere de marime medie
- 1 pahar de zahar pudra (250 g)
- 6 oua
- 6 linguri de ulei
- o cana de faina
- 8 lingurite de dulceata de visine
- o cana de frisca
- 50 g margarina.
- Merele se curata de cotoare (fara a li se strica forma, cu un aparat special), se spala si se asaza intr-un vas.
- In scobitura formata prin inlaturarea cotoarelor se pun cate o lingurita de dulceata si un cubulet de margarina.
- Se lasa 10 minute la cuptor, la foc mic.
- Separat se bat ouale spuma, impreuna cu zaharul si uleiul.
- La sfarsit se adauga faina si se amesteca bine, pana la omogenizare.
- Se scot merele de la cuptor si se toarna peste ele aluatul astfel obtinut.
- Se introduce vasul din nou in cuptor, unde se lasa circa 10 minute, la foc iute.
- Dupa aceea se micsoreaza flacara si se mai lasa la copt pana cand blatul devine auriu.
- Cand acesta e gata, se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se insiropeaza si se orneaza cu frisca.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de mere "
Va dorim " Pofta Buna ".