Tarta cu vinete - Retete Culinare

Tarta cu vinete


Pentru aluat iti trebuie:
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g unt
  • 1/2 pahar de apa rece.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 2 vinete
  • 300 g sunca
  • 300 g telemea de oi
  • 100 g telemea de vaca
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 100 g parmezan sau cascaval ras
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci faina cu sarea si untul taiat bucatele, apoi adaugi apa rece si framanti pana se formeaza un aluat omogen.
  2. Il lasi la rece circa 30 de minute.
  3. Intre timp, tai vinetele felii, pe lungime, le presari cu sare si le lasi sa stea, intr-un castron, circa 20-30 de minute, pana isi lasa zeama amara.
  4. Le clatesti cu apa rece, le storci usor si le prajesti putin, doar pana se inmoaie, intr-o tigaie unsa cu ulei, apoi le scoti deoparte.
  5. Intinzi foaia de aluat, tapetezi cu ea forma de tarta, cu pereti cu tot, o intepi in mai multe locuri si apoi asezi in mijlocul tartei sunca taiata cubulete, amestecata cu telemeaua de oi si busuiocul tocat marunt.
  6. Deasupra asezi feliile de vinete si torni peste ele ouale batute cu parmezanul sau cascavalul ras, sare si piper, dupa gust.
  7. Asezi din loc in loc telemea de vaca.
  8. Introduci forma in cuptorul bine incalzit pentru circa 35-40 de minute.
  9. O servesti calda sau rece.
  10. Pofta buna!
Tarta cu vinete

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu vinete "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu vinete - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.