Placinta ucraineana - Retete Culinare

Placinta ucraineana


Pentru aluat iti trebuie:
  • 10-15 g drojdie de bere
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • 30 g unt moale
  • faina cat curpinde.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1/2 varza mica
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura marar verde tocat
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns deasupra.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci drojdia cu doua linguri de faina, putin zahar, lapte si prepari o maia pe care o lasi la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
  2. Amesteci maiaua cu restul ingredientelor si framanti un aluat elastic, pe care il lasi la dospit circa 30 de minute.
  3. Intre timp, tai varza fideluta, o freci cu putina sare si o storci de zeama.
  4. Toci ceapa marunt, o calesti in ulei, adaugi varza, continuand calirea.
  5. Torni din cand in cand cate putin vin si amesteci permanent sa nu se prinda.
  6. Cand varza este bine scazuta, adaugi pasta de rosii, potrivesti gustul de sare si piper si o mai calesti doua minute, apoi o dai deoparte de pe foc.
  7. Adaugi mararul si o lasi sa se raceasca.
  8. Imparti aluatul in doua, intinzi o foaie cu care tapetezi o forma de placinta rotunda, imbracand si peretii formei.
  9. Torni umplutura in forma.
  10. Intinzi cea de-a doua foaie, pastrand putin aluat pentru ornarea placintei.
  11. Asezi foaia deasupra, sigiland-o pe margine.
  12. O intepi cu furculita in mai multe locuri, ungi cu ou batut si o coci circa o ora, la foc potrivit.
  13. Pofta buna!
Placinta ucraineana

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta ucraineana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta ucraineana - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.