Tarta cu conopida - Retete Culinare

Tarta cu conopida


Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 conopida potrivita
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura unt
  • frunze de patrunjel verde
  • 150 g cascaval ras
  • 4 oua
  • 100 ml lapte dulce
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci faina cu untul taiat bucatele, uleiul turnat cate putin, galbenusul, sarea, trei linguri de apa si framanti un aluat omogen.
  2. Il lasi la rece pana prepari umplutura.
  3. Speli bine conopida, desparti buchetelele si le oparesti cinci minute in apa cu sare, apoi le scurgi in strecuratoare.
  4. Calesti in unt ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit, adaugi conopida bine scursa, sare, piper si patrunjel tocat.
  5. Lasi sa se caleasca impreuna cateva minute, apoi le dai sa se raceasca.
  6. Intinzi aluatul in foaie, tapetezi forma de tarta unsa cu ea, presari putin cascaval, adaugi umplutura de conopida preparata si torni deasupra restul de cascaval amestecat cu ouale, laptele, smantana, sare si piper, dupa gust.
  7. Introduci forma in cuptorul bine incins pentru circa 40-45 de minute.
  8. Pofta buna!
Tarta cu conopida

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu conopida "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tarta cu conopida" Tarta cu conopida - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
pop crina Nota: Retete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota Maxima Fara nota
e minunata
si e f usor de preparart
bravo




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.