Tort de ciocolata amaruie - Retete Culinare

Tort de ciocolata amaruie


Pentru blat iti trebuie:
  • 7 oua mari
  • 150 g zahar pudra
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 15 ml rom
  • 1 praf de sare.
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca ( smantana dulce )
Pentru sirop iti trebuie:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50 ml esenta de rom.
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si bati pana devine spuma tare.
  2. Adaugi galbenusurile frecate cu un praf de sare, esenta si incorporezi usor faina si cacaua, amestecand de jos in sus.
  3. Torni aluatul in forma de tort unsa si tapetata si coci in cuptorul preincalzit 30 de minute.
  4. Lasi sa se raceasca.
  5. Crema o prepari cu o zi inainte.
  6. Frisca si ciocolata amaruie le pui pe aburi pana se topeste ciocolata (nu trebuie sa fiarba).
  7. Dai la racit si o pui la frigider pana a doua zi.
  8. O scoti si o bati cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
  9. Faci un sirop din apa, zahar si esenta de rom si il lasi la racit.
  10. Blatul il tai in trei parti pe orizontala, le insiropezi si le umpli cu 1/2 din crema.
  11. Imbraci tortul in crema ramasa si il ornezi dupa preferinta.
  12. Pofta buna!
Tort de ciocolata amaruie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de ciocolata amaruie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort de ciocolata amaruie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.